ПГСУАУ – Силистра чества своя патронен празник

На 30 януари 1875 г. е роден видният български банкер и политик Атанас Буров, чието име от годините след демократичните промени носи Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги Силистра.

Тази година празникът ще премине в интернет, където вече е публикуван поздравът на директорката на гимназията Денка Михайлова с обръщение към училищната общност, родителите, партньорите и приятелите на гимназията.

На страницата на училището четем: „Училище, запазило добрите традиции и доразвиващо ги в нашето модерно съвремие – това е ПГСУАУ”Атанас Буров”, гр.Силистра! Въпреки необичайната ситуация, училището празнува. В условията на извънредно положение и на дистанционен учебен процес „пренаписахме“ сценария за патронния си празник и заложихме дейности, с които е възможно да отбележим годишнината по подобаващ начин.

Чрез картичка и видеоклип родители поздравиха младите хора, за да им дадат кураж и вдъхновение в тази необичайна за всички ситуация. В часа на класа бе изгледан документален филм за Буров ”Историята на Атанас Буров: Държавникът, който прави всичко с мисъл за България”.

По традиция и тази година се проведе литературен конкурс на тема ”За да получиш утре, трябва да дадеш днес”, в който бяха отличени най-заслужилите млади творци.

Дори да е нестандартно и различно празнуването, настроението идва с обещанието за по-добри времена и с надеждата за скорошното завръщане към ритъма на реалния училищен живот.

Ние винаги сме знаели как да отбелязваме важните за нас дати, но тази година имахме нужда да ни дадат кураж родители, ръководството на училището, обществеността, за да можем да продължим смело напред. Вашето отношение ще ни направи по силни и вярващи. Благодарим Ви за поздравите и пожеланията!“. Това споделят от ръководството на училището.

ПГСУАУ, създадена като Иконимически техникум през 60-те години на миналия век, е най-голямата професионална гимназия в област Силистра и е сред най-многобройните с ученици средни училища в региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе