Семейства в Силистра ще получат дарение от дърва и въглища

По инициатива на живеещи в жилищен блок на улица „Александър Стамболийки“ № 17 в Силистра на 13 януари т.г. чрез Женско сдружение „Екатерина Каравелова” под формата на получено дарение ще бъдат разпределени дърва и въглища на семейства с деца от област Силистра, които в условията на криза не могат да си осигурят необходимото за сезона отопление.

Първите 5 чувала от дарението бяха предоставени на самотна майка с две деца от гр. Силистра – безработна в момента поради условията покрай пандемията. Тя няма право на държавна помощ и на доходи по социалните програми, защото през пролетта на 2020 г. е била на борсата – отново в условията на извънредно положение.

„Вярваме, че с дареното от Вас благодетели, „стоплихме” това семейство“. Това заявяват от сдружениетo посредник, което продължава и своята акция за набиране на средства за предоставяне на лаптопи на деца от семейства, които не мога да си позволят да закупят елекронни устройства на децата си, за да учат дистанционно наравно с връстниците си. Вече има два закупени лаптопа в резултат отгново на жестове на добри хора, откликнали на инициативата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе