Връчиха приз „Лекар на годината 2020“ в Силистра

В навечерието на Новата 2021 година бе връчен призът „Лекар на годината 2020“ от районната колегия на БЛС в гр.Силистра. Тази година част от категориите, в които бяха отличени заслужените лекари са тясно обвързани с приноса им в борбата с пандемията COVID-19.

В категория „Лекар на годината 2020“ в област Силистрa бе наградена Д-р Мирена Руменова Сапунджиева. Д-р Сапунджиева е удостоена от ръководството на лечебното заведение, с почетения знак на БЛС заради всеотдайната си работа и неотлъчната грижа за пациентите по време на пандемията с COVID-19, която продължава и към момента. От началото на обявеното извънредно положение д-р Сапунджиева работи почти денонощно в отделението, по график и на разположение, като основната част от пациентите приети с пневмонии, в последствие се оказват и с положителни тестове за COVID-19.

В категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ бе награден Д-р Данчо Данчев Данаилов. Д-р Данаилов е един от младите специалисти в лечебното заведение, работещ в Отделение по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ). Отличен е с престижната награда заради изключителния му принос в борбата с COVID-19 и множеството дежурства, които дава в COVID-19 реанимацията и заради това, че е винаги на разположение на своите пациенти, нуждаещи се от анестезия, интензивно лечение и реанимация в отделенията АГО, Ортопедия, Урология, Хирургия на МБАЛ-Силистра.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Силистра и председател на Районната колегия към БЛС за област Силистра ­- д-р Васил Славов изказа своята благодарност за хуманните усилия, за безрезервната подкрепа и за безкомпромисния професионализъм на лекарите, мед.сестри, санитарите и помощния персонал в лечебното заведение: „Днес, повече от всякога, обществото има нужда от Вас, защото Вие сте лицето на надеждата, помощта и подкрепата. Уверени сме, че всичко, което зависи от Вас, ще бъде сторено с присъщите Ви професионализъм, отговорност и хуманност.

Д-р Савов изрази своята благодарност за това, че лекарите пренебрегват семействата и близките си, за да изпълняват своя дълг и преодоляват всекидневно страха пред неизвестността на диагнозата COVID-19 и въпреки това, не изместват фокуса от най-важното – опазване здравето на пациентите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе