Полицията ще се грижи за реда и сигурността по време на коледните и новогодишните празници

В ОДМВР-Силистра е създадена организация за обезпечаването на обществения ред и сигурност, както и за осъществяване на контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки по време на предстоящите коледни и новогодишни празници. Проведени са срещи с органите на местната власт с оглед планиране на общи мерки за безпроблемно протичане на празниците, добър обществен ред и безопасно движение по уличната мрежа в населените места.

С административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства, са обсъдени допълнителни действия за сигурност, за да се предотвратят престъпни посегателства. Проведени са разговори с ръководителите на частни охранителни фирми за подобряване на бдителността и пропускателните режими на обектите, своевременен обмен на информация и спазване на изискванията за ограничаване разпространението на COVID-19.

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие на обществените места, районите на автогарите и жп гарите и големите търговски обекти.

Преди и по време на празниците е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушенията, опазване на обществения ред и спазване на противоепидемичните мерки.

Засилено ще бъде полицейското присъствие и по пътищата в областта. Полицейските служители подпомагат и регулират движението, но и ще следят за водачи с рисково поведение, неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Ще се контролират скоростните режими, управлението от неправоспособни и употребили алкохол или упойващи вещества водачи. Планирано е провеждането на специализирани полицейски операции, включително и в малките населени места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе