Актуални данни за обучението на учениците в област Силистра

По последни актуализирани данни от директорите на училища, в обучение от разстояние в електронна среда в област Силистра са включени 8805 ученици от І до ХІІ клас. Те представляват 92 % от броя на учениците в началото на учебната година. Това обявиха от Регионално управление на образованието, област Силистра.

Очаквано най- висок и ефективен е обхватът на учениците в гимназиален етап. Към момента училищата са подали общо само 98 ученици в гимназиален етап, които не могат да се включат поради липса на устройство. В начален и прогимназиален етап този брой е по-висок. На тези ученици се предоставят материали на хартиен носител и се предвиждат по – интензивни компенсиращи дейности впоследствие.

Учениците работят предимно с лични/ семейни устройства. Училищата са предоставили 309 устройства на ученици от всички етапи, които не разполагат с лични. Продължава изпълнението на договори на училищата за доставки на устройства, които ще продължат и през януари.
Към момента 3 училища са взели решение за използване на част от допълнителните дни включени в учебното време, през които не се провеждат учебни занятия, а различни занимателни и подпомагащи дейности и проекти с учениците. Това са основните училища в селата Добротица, Калипетрово и Чернолик. Това важи за 140 ученици от 14 паралелки за различни дати.

В периода на прекратяване на присъствените учебни занятия значително се подобриха данните в модула за въвеждане на карантинирани ученици и служители. Към момента само 2- ма ученици са с положителни тестове и 3- ма са карантинирани като контактни. От педгогическия и непедагогически персонал в училищата и детските градини 18 са с положителен тест и само 1 е карантиниран като контактен. Тези случаи са в 14 училища и 3 детски градини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе