РЕКИЦ Силистра обявява фотоконкурс „От Никулден до Нова година“

РЕКИЦ Читалища Силистра обявява фотоконкурс на тема „От Никулден до Нова година“. Той ще се проведе със съдействието на Областна администрация Силистра. В конкурса могат да участват читалищата в област Силистра с по една снимка на събитие с достатъчно висока резолюция (формати JPG, PNG), изпратена по електронен път с кратко описание към нея (кое е участващото читалище, кой е авторът на снимката и какво тя представя).

Идеята на конкурса е да бъдат показани в най-добра светлина подредените в читалищата кътове по фасади, в коридори, сцени в зрителни зали, както и в библиотеки, посветени на всички празници от деня на Св. Николай Чудотворец.

Става дума за тържества, ритуали и обичаи, уважени с временни експозиции или на които са посветени събития в дните до посрещането на Новата 2021 г., включително знакови празници като Игнажден, Бъдни вечер, Рождество Христово (Коледа), Стефановден.

Всички читалища, участвали в неприсъствения задочен конкурс, ще получат поздравителни адреси от областния управител Ивелин Статев. Междуинституционално жури ще определи трите най-интересни като съдържание и композиция снимки и те ще бъдат отличени с материални награди.

Изпратените от читалищата материали ще бъдат публикувани на интернет страницата на РЕКИЦ .

Изпратените снимки ще станат част от обща виртуална (електронна) брошура, която ще бъде публикувана в интернет.

Имейл за изпращане на снимки: [email protected] РЕКИЦ ЧИТАЛИЩА СИЛИСТРА.

Тел. за допълнителни въпроси на GSM: 0897992559 Мария Неделчева – старши експерт РЕКИЦ Читалища Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе