Нови противоепидемични мерки влизат в сила в Германия от 1 декември

От 1-ви декември в Германия влизат в сила нови ограничения с цел намаляване на инфекциите с Ковид-19.

Те ще важат за населени места с повече от 50 инфекции на 100 000 жители. При повече от 200 инфекции на 100 000 жители могат да бъдат въведени още по-строги мерки.

Частичният локдаун продължава засега до 20-ти декември. Това означава, че хотели (за посещения с цел туризъм), ресторанти (освен за поръчки за вкъщи и доставки по домовете), барове, културни институции и фитнес-зали остават затворени.

Ограничение на контактите: Частни събирания ще са разрешени само с до макс. 5 души от макс. 2 домакинства. Децата до 14-годишна възраст не се броят.

Изключения за коледните празници: От 23-ти декември до 1-ви януари е разрешено събирането с до 10 души (независимо от колко домакинства). Децата до 14 години не се броят.

Училищата и детските градини остават отворени. В зависимост от регионалната ситуация маските могат да бъдат задължителни и за учениците от 7-ми клас нагоре. Училищните ваканции започват на 19-ти декември.

Маските ще бъдат задължителни и пред магазините и на паркингите. В магазини до 800 кв.м. е разрешено допускането на един клиент на 10 кв.м. , а при по-големи магазини – 1 клиент на 20 кв.м.

Маските са задължителни в публични помещения, както и на открито, където едновременно се намират много хора.

Използването на фойерверки на Нова година засега не се забранява.

Финансовите помощи за ресторанти, фитнес-студия и др. се удължават.

⚠️ВНИМАНИЕ: От 1-ви декември в Германия влизат в сила нови ограничения с цел намаляване на инфекциите с Ковид-19. Те…

Posted by De е България – Порталът на българите в Германия on Thursday, November 26, 2020

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе