Благотворителен фонд от Нидерландия ще продължи дарителската си дейност в МБАЛ-Тутракан

Представители на Благотворителен фонд от Нидерландия посетиха МБАЛ-Тутракан. Те разгледаха всички отделения на болничното заведение и останаха изключително впечатлени – от добре поддържаните болнични стаи и специализирани кабинети, от медицинската апаратура, с която разполагат и от приложението на тяхното дарение, направено през м. юли т.г. Тогава тутраканската болница получи легла, специални столове за манипулации, апаратура и много други неща, които са от полза в ежедневна дейност.

„Този нидерландски Благотворителен фонд повече от 15 години прави дарения в малки публични болници – информира управителят на МБАЛ-Тутракан д-р Богомил Бойчев. – Досега са правили дарения в Чирпан, Казанлък, Свищов, Горна Оряховица и дори в АГ-болница във Варна. Ние имахме щастието да осъществим контакт с тях. Вече направиха едно дарение и при нас, и така те решиха да ни видят, а ние имахме удоволствието да ги посрещнем. Господата Акерман и Фред от 15 години отговарят за България в тази благотворителна организация. Идвайки при нас, останаха много приятно изненадани и очаровани от болницата, защото те самите споделят, че това ги изпълва с ентусиазъм, дава им енергия да видят трансформацията, която настъпва в болниците, в които започват да даряват. Надявам се да работим с тях добре и да сме си взаимно полезни.”

Предстои да им бъде предоставен списък с необходимата апаратура, оборудване, обзавеждане, т.е. това, от което болницата има реална нужда.

Благотворителен фонд от Нидерландия ще продължи дарителската си дейност в МБАЛ-ТутраканПредставители на…

Posted by МБАЛ Тутракан on Saturday, September 23, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе