ПГСС Ситово проведе празник за тридесет и първата си годишнина

В навечерието на Гергьовден бе проведен празник за 31-ата година на ПГСС Ситово с директор Гинка Йорданова с гости от ОУ – Ситово, с които гимназията е в обща база, още от селата Искра и Добротица. Тържеството премина с участието на заместник-областния управител Минчо Йорданов. За това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Силистра.

От името на държавната власт в област Силистра той поздрави за успешния край на учебната година екипа на професионалната гимназия с близо 130 ученици в нея, която е една от трите по рода си в област Силистра. Участваха също и представители на различни институции, включително от община Ситово – от името на изпълнителната й власт зам.-кметът Еда Самиева също отправи послание до гимназистите.

Танцов гост на празника бе Балет „Аксел“ при ОДК Силистра. Регионалният шампион на Северна България по управление на трактор Емир Мехмед, който е 12 клас, показа пред присъстващите своите умения преди да ги потвърди и на предстоящия национален кръг. За пръв път от много години насам класовете от 8 до 10-и проведоха мини конкурс по строева и маршова песен в рамките на проект „Поклон и признателност“ към МОН и МО, във връзка с който в училището бе открит патриотичен кът – изучаване и съхраняване на традициите на Българската армия. Представена бе и международна практика от град Силиври, Турция, с участие на 16 ученици от ПГСС Ситово по програма „Еразъм“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе