Окръжен съд-Силистра призна за виновен мъж, причинил по непредпазливост смърт

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра призна П.Е. от град Алфатар, Силистренска област, за виновен в това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата, допуснал е ПТП, и е причинил смъртта на 65-годишният Н.Н. от село Бабук, община Силистра.

Съдът уважи искането на подсъдимият и на страните, делото да бъде разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Когато производството по делото е по този ред, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с една трета.

Спазвайки тази разпоредба, Окръжен съд–Силистра наложи на 20-годишния подсъдим П.Е. наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години след редукцията. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено за срок от пет години, на основание чл. 66 от Наказателният кодекс. С присъдата си съдът лиши подсъдимият П.Е. от правото да управлява МПС за срок от 5 години и го осъди да заплати направените разноски в досъдебната фаза на процеса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе